Gdje investirati novac

Gdje investirati novac

Gdje investirati novac hitri kredit

Ulaganje nije samo u bogatim odijelima i odijelima s Wall Streeta. Zapravo, ulaganje u burzu jedan je od najčešćih načina na koji prosječni Amerikanci postaju milijunaši.

Učenje kako prvi put investirati i gdje investirati novac može se činiti zastrašujućim, ali nije ni približno tako strašno kao što mislite. Ovdje ću vam pokazati najbolje načine za početak ulaganja i ukazati na nekoliko stvari koje biste trebali razmisliti o sljedećem ulaganju. Kao opcija tu je i hitri kredit. Prije nego što počnete ulagati, važno je urediti ostatak svoje financijske kuće. Uživajte u proračunu – koliko zarađujete, trošite i štedite svaki mjesec. Upravljajte svojim dugom-bez salda kreditnih kartica s visokim kamatama i radite na planu otplate studentskih kredita i drugih obveza. Imajte jasne ciljeve koji definiraju što želite da vam novac omogući u budućnosti.

Ne morate čekati dok ste bez dugova da biste započeli s ulaganjem (zapravo, ne biste trebali čekati ovoliko! ) No, ako imate bilo kakvu sumnju jeste li spremni početi ulagati i gdje investirati novac, javite se i saznajte sve o tome što nudi hitri kredit.

Gdje investirati novac i osobna ulaganja

Gdje investirati novac je bitno ako želite da vaša ušteda raste s vremenom. Iako se čini da je čuvanje novca na štednom računu sigurno, kamate koje ćete zaraditi nisu dovoljne da biste pratili inflaciju tijekom mnogih desetljeća. Iako je kratkoročno rizičnije, burza dugoročno donosi složene prinose koji ne samo da drže korak s inflacijom, već je i nadmašuju. Ako odvojite minutu da naučite kako funkcionira složeni rast, brzo ćete shvatiti zašto jednostavno morate početi ulagati već danas.

Recimo da ste dobili malo nasljedstvo i odlučili ste ga uložiti – ako stavite 5000 USD na račun s kamatom od 7% i unesete dodatnih 200 USD mjesečno, nakon 30 godina imat ćete nešto više od 284. 000 USD.

Osobne financije su najbolji način gdje investirati novac i da uložite novac za vas bit će drugačiji od najboljeg načina za ulaganje novca za mene. Neke su stvari, međutim, univerzalne. Svatko bi trebao uložiti novac u mirovinu koji nećete dirati desetljećima. Može biti teško osjetiti potrebu za planiranjem umirovljenja kada imate 20 ili 30 godina. No, moramo se pobrinuti za svoje buduće sebstvo i vjeveriti se dovoljno daleko kako bismo živjeli u ugodnoj mirovini nije lak zadatak. Što prije počnete ulagati, bit će lakše.

Gdje investirati novac ako želite uštediti za mirovinu

Najlakši (i, vjerojatno, najbolji) način za početak ulaganja je da se upišete u 401 (k) ili sličan plan štednje vašeg poslodavca, ako ga nudi. Vi određujete koliko ćete novca uložiti, a vaš poslodavac oduzima iznos izravno s vaše plaće. Na ovim računima postoje porezne olakšice, a ponekad se vaš poslodavac može podudarati s postotkom vaših ulaganja.

Imat ćete priliku odrediti na koji način želite uložiti ovaj novac i gdje investirati novac, o čemu ću govoriti u kasnijem odjeljku. Imajte na umu da se novac koji uložite u 401 (k) ili sličan umirovljenički račun ne smije povući dok ne odete u mirovinu (nakon 59 ½ godine). Za ranije povlačenje novca može biti potrebno platiti porez na dohodak i kaznu od 10% prijevremenog povlačenja.

Ulaganje u mirovinu samostalno je još jedna opcija gdje investirati novac. Ako ne radite kod poslodavca koji nudi mirovinski plan, još uvijek možete iskoristiti porezne poticaje za odlazak u mirovinu ulaganjem u račun individualnog mirovinskog aranžmana (IRA).

Poput 401 (k) s, IRA dopuštaju da vaša ulaganja rastu neoporezivo, ali sredstva se ne mogu povući bez kazne prije 59 ½ godine. IRA možete otvoriti u bilo kojem burzovnom posredniku, roboadvisoru ili društvu za uzajamne fondove. Većina ulagača može uložiti do 6. 000 dolara u IRA 2021. godine (do 7. 000 dolara ako imate više od 50 godina), ali podobnost za IRA postupno prestaje za porezne obveznike s visokim prihodima.

Tagovi:

Više članaka

Pozajmice na osobnu

Pozajmice na osobnu

Danas je potreba za pozajmicama i kreditima vrlo učestala, a svatko od nas se u nekom trenutku premišlja oko te opcije. Novca nikada nije dosta, ali ga često i fali, a za takve stvari potrebno

Trebam kredit

Trebam kredit

Ako hitno trebate kratkoročni gotovinski kredit, a nemate kreditnu sposobnost po bilo kojoj osnovi, ako ste na bankarsko crnoj kreditnoj listi i u registru hrok-a, trebate se informirati o kreditima n

Gdje pozajmiti novac bez zaloga

Gdje pozajmiti novac bez zaloga

Danema internetskih kredita, zajmova i pozajmica, posuditi novac bez zaloga koji je garancija takvog kreditiranja uopće ne bi bilo moguće, jer banke takvu vrstu pozajmica ni nemaju u ponudi. Gdje poza