Što je gotovinski kredit

Što je gotovinski kredit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 17.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Gotovinski kredit je najtraženija vrsta kredita

Ako se nalazite u određenoj situaciji koja zahtjeva fleksibilan kredit koji će vam omogućiti poboljšanje financijskog života, tada je gotovinski kredit odgovor na vaše potrebe. Gotovinski krediti su među najtraženijim kreditima u banci jer je zapravo riječ o nenamjenskoj vrsti kredita. Što su onda gotovinski krediti? Kao što smo naveli, riječ je o nenamjenskom kreditu koji se odobrava sa strane banke. Odobravaju se klijentima koji imaju problema s likvidnošću.

Kada ostvarite navedenu vrstu kredita s njime možete raspolagati slobodno i po volji, što znači da ga možete iskoristiti za bilo što. Iako će vas bankar upitati na što namjeravate potrošiti posuđeni novac, vaš odgovor na postavljeno pitanje ne mora biti istinit kao kod drugih kredita. Gotovinski krediti traže instrument osiguranja, ali najčešći instrument osiguranja je svakako jamac.

Moram navesti kako na tržištu kredita možete pronaći gotovinske kredite s fiksnom ili promjenjivom kamatnom stopom, kao i one koji dolaze u eurima ili sve češće eurima. Njihova kamatna stopa će ovisiti o individualnom odnosu određenog klijenta s bankom, kao i samoj visini kredita. Najčešće traženi iznos je 4000 EUR, ali sama mogućnost dobivanja navedene svote ovisi o samoj kreditnoj sposobnosti određenog klijenta.

Gotovinski kredit i uvjeti odobravanja

Uvjeti ovise od države do države, odnosno od banke do banke. Recimo u Sloveniji su popularni hitri krediti, dok bugari često pretražuju pojam бързи кредити što u prijevodu znači brzi krediti. Takve kredite izdaju različite financijske institucije, najčešće online preko interneta. Znamo kako banke zahtijevaju određene uvjete koje klijent mora ispunjavati kako bi ostvario kredit. Kod svih bankarskih kredita u Hrvatskim bankama postoji zahtjev za kreditnu sposobnost. Riječ je o nizu uvjeta koje klijent mora ispunjavati kako bi ostvario kreditiranje. Što znači biti kreditno sposoban? Kreditna sposobnost se određuje na temelju sljedećeg:

Klijent mora imati redovita mjesečna primanja na svoj tekući račun, u slučaju kreditne povijesti mora postojati urednost pri otplaćivanju obveza, klijent mora imati ugovor na neodređeno. U slučaju da ispunjavate navedene uvjete vi ste ocijenjeni kreditno sposobnima i možete tražiti gotovinski kredit. Željeni iznos kredita se podiže uz pomoć anuiteta, iznosom koji je neopterećen radi mjesečnih primanja. Kod povećanja vaše kreditne sposobnosti mogu vam pomoći i jamci, sudužnici.

Ono što motate imati na pameti je da primanja klijenta kredita ne smiju biti manja od određenog anuiteta, ovo vrijedi čak i uz prisutnost jamca ili sudužnika. Koji sve instrumenti za osiguranje kredita postoje? Prvo da objasnimo zašto su bitni instrumenti osiguranja. Uz pomoć njih banka se osigurava u slučaju da je klijent u nemogućnosti vratiti dogovoreni iznos.

Instrumenti osiguranja ne predstavljaju osnovu za odobravanje kredita, ali su poželjni. Gotovinski krediti nude sljedeće instrumente osiguranja: Zadužnicu ili isto tako suglasnost da se klijentu zapljeni plaća, jamac ili isto tako sudužnik, polica životnog osiguranja ukoliko ju klijent ima, depozit. Banka će vas rado savjetovati i objasniti prednosti svakog oblika osiguranja.

Gotovinski kredit i postupak odobrenja

U današnjem modernom svijetu nije nužno hodati od banke do banke kako bi pronašli najpovoljniju opciju kredita. Uz pomoć interneta veoma lagano možete i sami pronaći trenutne ponude na kreditnom tržištu i usporediti ih. U slučaju da ne znate kako se navedeno radi, tada vam preporučujemo da se poslužite specijaliziranim web stranicama koje će uz pomoć filtera napraviti pretragu umjesto vas.

I dok je pronalazak i usporedba lakši dio posla, sami postupak kod podnašanja zahtjeva i odobravanja nije tako lak. Kako se zapravo odobravaju gotovinski krediti? Prvo morate predati zahtjev za kredit, a njega je najbolje podnijeti u poslovnici odabrane banke ili preko određenog kreditnog posrednika. Uz sami zahtjev morate priložiti i traženu dokumentaciju koja je u mnogo slučajeva veoma opširna, ali je potrebna za uvid u vašu kreditnu sposobnost.

Nakon što ste u banku donijeli sve što treba, započinje obrada vašeg zahtjeva. Važno je naglasiti da u ovom procesu banka slobodno raspolaže s vašim podacima. U slučaju da postoji potreba, banka može tražiti i naknadnu dokumentaciju koju ste dužni dostaviti. Nakon što je zahtjev obrađen banka će javiti svoju odluku.

U slučaju da je kredit odobren sljedeći korak je potreba za izradom ugovorne dokumentacije koja sadržava ugovor o kreditu, i instrument osiguranja. Na kraju dolazi do zaključivanja ugovora s obje strane, a sve potvrđuje ovjera javnog bilježnika. Nakon što klijent u banku dostavi ovjereni ugovor, banka izrađuje nalog za korištenje odobrenog kredita i on se također potpisuje s obje strane i na kraju slijedi isplata.
Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

### Kako ubrzati proces odobravanja zajma: Pripremite svu potrebnu dokumentaciju unaprijed

U današnje vrijeme, brzina odobravanja zajma može biti ključna za mnoge pojedince i poduzeća. Kako ubrzati p