Što je refinanciranje kredita

Što je refinanciranje kredita

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 16:16
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Definiranje što je refinanciranje kredita

Što je refinanciranje kredita? Refinanciranje kredita odnosi se na postupak uzimanja novog kredita radi otplate jednog ili više zaostalih kredita. Zajmoprimci obično refinanciraju kako bi primili niže kamatne stope ili na drugi način smanjili iznos otplate. Za dužnike koji se bore s otplatom svojih kredita, refinanciranje se također može koristiti za dobivanje dugoročnog kredita s nižim mjesečnim otplatama. U tim će se slučajevima ukupni plaćeni iznos povećati jer će se kamate morati plaćati na duže vrijeme.

Refinanciranje kredita omogućuje zajmoprimcu da zamijeni svoju trenutnu dužničku obvezu s onom koja ima povoljnije uvjete. Kroz ovaj postupak onoga što je refinanciranje kredita, zajmoprimac podiže novi zajam kako bi otplatio svoj postojeći dug, a uvjeti starog zajma zamjenjuju se ažuriranim ugovorom. To omogućuje zajmoprimcima da ponovno otplaćuju zajam kako bi dobili manju mjesečnu uplatu, različito trajanje roka ili prikladniju strukturu plaćanja. Većina potrošača zajmodavaca koji nude tradicionalne kredite također nude mogućnosti refinanciranja. Međutim, za proizvode poput hipoteka i zajmova za automobile, krediti za refinanciranje obično dolaze s nešto višim kamatama od zajmova za kupnju.

Primarni razlog refinanciranja zajmoprimaca je dobivanje pristupačnijeg kredita. Često refinanciranje može sniziti kamatnu stopu. Na primjer, vlasnik kuće s dobrim kreditom koji je 2006. godine uzeo hipoteku na 30 godina vjerojatno bi plaćao kamatu između 6% i 7%. Danas najkvalificiraniji zajmoprimci mogu dobiti kamate niže od 4%. U skladu s tim, taj bi vlasnik kuće mogao obrijati više od 2% svoje kamatne stope refinanciranjem svog kredita, čime bi uštedio stotine dolara mjesečno.

Što je refinanciranje kredita ikako to napraviti

Ako želite refinancirati kredit, prvo biste trebali ispitati specifikacije trenutnog ugovora kako biste vidjeli koliko zapravo plaćate. Također biste trebali provjeriti postoji li kazna za unaprijed plaćanje vašeg tekućeg kredita jer bi vrijednost što je refinanciranje kredita potencijalno mogla biti veća od troškova prijevremenog otkaza. Nakon što pronađete vrijednost vašeg trenutnog kredita, možete usporediti nekoliko zajmodavaca kako biste pronašli uvjete koji najbolje odgovaraju vašim financijskim ciljevima.

Bilo da želite promijeniti duljinu roka ili smanjiti kamatnu stopu, na tržištu su danas dostupne razne mogućnosti kredita i onoga što je refinanciranje kredita. S novim internetskim zajmodavcima koji se žele natjecati s tradicionalnim bankama, postoje usluge i paketi prilagođeni svim financijskim ciljevima. Najkvalificiranijim zajmoprimcima ovo natjecanje može pomoći smanjiti troškove kredita za stotine ili tisuće.

Zajmoprimci također refinanciraju svoje kredite kako bi ih mogli brže otplatiti. Iako dulji uvjeti omogućuju nižu mjesečnu uplatu, oni također nose i veće ukupne troškove zbog dodatnog vremena koje zajam troši na kamate. Međutim, neki zajmovi poput hipotekarnih kredita i zajmova za automobile donijet će penale za otplatu pa se korist od refinanciranja može oslabiti troškom plaćanja te dodatne naknade.

Što je refinanciranje kredita za nekretninu

Dva su glavna razloga zbog kojih vlasnici stanova refinanciraju svoje hipoteke to što smanjuju mjesečnu uplatu za brzi kredit ili skraćuju rok trajanja s hipoteke na 30 godina na hipoteku na 15 godina. Na primjer, vlasnici kuća koji su financirali kupnju kuće hipotekom FHA-e-proizvod koji podržava država i koji omogućuje nisku uplatu-moraju platiti više hipotekarnog osiguranja od vlasnika stanova s ​​konvencionalnim hipotekama, za koje je potrebno osiguranje samo dok se ne dosegne 20% kapitala. Zajmoprimac FHA -e koji je dosegao oznaku od 20% mogao bi se refinancirati u konvencionalnu hipoteku kako bi prestao plaćati hipotekarno osiguranje i kako bi ostvario to što je refinanciranje kredita za nekretninu.

Slično, mnogi zajmoprimci prelaze u hipoteku na 15 godina kako bi brže otplatili hipoteku. Ako je gotovina dostupna za veće plaćanje svakog mjeseca, kraći rok može uštedjeti mnogo novca na kamatama; niži su za 15 -godišnje kredite, a kamate se neće tako dugo prikupljati.

Za sve zajmoprimce koji razmišljaju o refinanciranju hipoteke važno je napomenuti da troškovi zatvaranja mogu biti prilično visoki, pa refinanciranje kako biste skratili rok trajanja ili smanjili mjesečnu uplatu za 100 ili 200 dolara možda ne bi bilo vrijedno vremena i novca koji se ulažu u dobivanje novi zajam. Alternativno, ako imate viška novca, neki će vam zajmodavci omogućiti da preradite to što je refinanciranje kredita za nekretninu i kako biste prilagodili mjesečna plaćanja.

Tagovi:

Više članaka

Koliko dugo mladi ostaju s roditeljima?

Koliko dugo mladi ostaju s roditeljima?

Sve više i više mladih ljudi živi sa svojim roditeljima, neki čak i do svoje 30. godine života. Prema podacima iz 2016. godine, 43% osoba u dobi između 20 i 24 godine je još živje

5 financijski najstabilnijih zemalja

5 financijski najstabilnijih zemalja

Iako trenutno u svijetu prevladava određena doza neizvjesnosti koja je uzrokovana pandemijom COVID-19 još 2020. godine, mnoge zemlje se ekonomski oporavljaju i rade na poboljšanju gospod