Kamate na pozajmice

Kamate na pozajmice

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kamate na pozajmice i što sve trebate znati o njima

Kamate na pozajmice primjenjuju se i na iznos zarađen u banci ili kreditnoj uniji s depozitnog računa. Većina hipoteka koristi jednostavne kamate na pozajmice. Međutim, neki zajmovi koriste složene kamate, koje se primjenjuju na glavnicu, ali i na akumulirane kamate iz prethodnih razdoblja. Zajmoprimac kojeg vjerovnik smatra niskim rizikom imat će nižu kamatnu stopu. Gotovinski kredit koji se smatra visokim rizikom imat će višu kamatnu stopu. Gotovinski kredit obično se koristi prvi, koji ne koristi složene kamate. APY je kamatna stopa koja se zarađuje u banci ili kreditnoj uniji sa štednog računa ili CD -a. Štedni računi i CD -i koriste složene kamate. Kamate su u biti zaduženje zajmoprimca za korištenje imovine. Posuđena imovina može uključivati ​​gotovinu, robu široke potrošnje, vozila i imovinu. Kamatne stope primjenjuju se na većinu transakcija pozajmljivanja ili posudbe.

Neki zajmodavci preferiraju metodu složene kamate, što znači da zajmoprimac plaća još više kamata. Složene kamate, koje se nazivaju i kamate na kamate, primjenjuju se na glavnicu, ali i na akumulirane kamate prethodnih razdoblja. Banka pretpostavlja da na kraju prve godine dužnik duguje glavnicu plus kamate za tu godinu. Banka također pretpostavlja da zajmoprimac duguje glavnicu plus kamatu za prvu godinu plus kamatu na kamatu za prvu godinu.

Na kakve kamate na pozajmice pristati i zašto

Za kredite se na glavnicu primjenjuje kamatna stopa, što je iznos kredita. Kamatna stopa je trošak duga za zajmoprimca i stopa povrata zajmodavca. Zajmodavac je mogao uložiti sredstva tijekom tog razdoblja umjesto davanja zajma, što bi generiralo prihod od imovine. Razlika između ukupnog iznosa otplate i izvornog zajma je zaračunate kamate na pozajmice. Kad se zajmodavac smatra da je zajmoprimac niskorizičan, dužniku se obično naplaćuje niža kamatna stopa. Ako se zajmoprimac smatra visokim rizikom, kamate na pozajmice koje će mu se naplatiti bit će veća, što rezultira višom cijenom kredita. Za borbu protiv inflacije, banke mogu postaviti veće obvezne rezerve, uslijediti ograničena ponuda novca ili veća potražnja za kreditima. U gospodarstvu s visokim kamatnim stopama, ljudi pribjegavaju uštedi svog novca budući da od stope štednje primaju više. Tržište dionica pati jer bi ulagači radije iskoristili višu stopu štednje nego ulagali na burzu s nižim prinosima. Tvrtke također imaju ograničen pristup kapitalnom financiranju putem duga, što dovodi do kontrakcije gospodarstva.

Primjer kamate na pozajmice

Ako iz banke podignete hipoteku od 300. 000 USD, a ugovorom o zajmu je propisano da je kamata na kredit 4%, to znači da ćete banci morati platiti izvorni iznos kredita od 300. 000 USD + (4% x 300. 000 USD) = 300. 000 USD + 12. 000 USD = 312. 000 USD. Jednostavne kamate na pozajmice izgledaju ovako. Gornji primjer izračunat je na temelju godišnje formule jednostavne kamate, koja je: Jednostavna kamata = glavnica X kamatna stopa X vrijemePojedinac koji je uzeo hipoteku morat će na kraju godine platiti 12. 000 dolara kamata, pod pretpostavkom da je to bio samo jednogodišnji ugovor o zajmu. Ako je rok kredita bio 30 godina, kamata će biti: Jednostavne kamate na pozajmice= 300. 000 USD X 4% X 30 = 360. 000 USDGodišnja kamatna stopa od 4% pretvara se u godišnju kamatu od 12. 000 USD. Nakon 30 godina, dužnik bi zaradio 12. 000 USD x 30 godina = 360. 000 USD u kamati, što objašnjava kako banke zarađuju svoj novac.

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

### Kako ubrzati proces odobravanja zajma: Pripremite svu potrebnu dokumentaciju unaprijed

U današnje vrijeme, brzina odobravanja zajma može biti ključna za mnoge pojedince i poduzeća. Kako ubrzati p