Kako se zaštititi od komaraca

Kako se zaštititi od komaraca

Kako se zaštititi od komaraca, napast zvana komarac

Komarci, kukci koji dolaze s ljetom i toplim vremenom i u većini slučajeva kvare ugođaj toplih ljetnih noći. Kako se zaštititi od komaraca i nesmetano uživati je pitanje koje je često pretraživano za doba ljeta. Odlazak u ljekarne i kupnja raznih sprejeva, krema nije strana pojava u ljetno doba, ali da li se možemo zaštititi na neki drugi način? Sigurno znate kako se u legendama kaže kako češnjak odbija vampire, da li ovo vrijedi recimo i za prave krvopije zvane komarci? Kako bi znali odgovoriti na pitanje kako se zaštititi od komaraca, bitno je da prvo upoznamo komarce i način na koji oni funkcioniraju. Znamo kako se komarci hrane krvlju sisavca, ali ne i isključivo njome. Muški komarci se hrane nektarom iz cvjetova, dok su ženke te koje se hrane krvlju i nektarom iz cvjetova radi jajašca. Komarce privlači sve što ih podsjeća na nektar ili meso sisavca po boji, obliku ili mirisu. Primjerice ako vjerujete da ćete parfemom otjerati komarce, griješite! Parfemi, osobito s notom mirisa nekog cvijeta će privući komarca. Ovo vrijedi za bilo koji dezodorans i kremu također. Isto tako je dokazano da komarci vole nekako više napadati ljude u tamnijoj odjeći i svjetlijoj odjeći, podsjeća ih na meso i cvijeće.

Kako se zaštititi od komaraca, alternativni savjeti za obranu od komaraca

Prvo što ćemo naglasiti za kako se zaštititi od komaraca je da ne nanosite kozmetičke preparate s mirisom na sebi. Miris, osobito cvjetni privlači komarce. Nosite odjeću neutralnih boja, kao npr. Maslinasto zelena ili svjetlo smeđa. Pokušajte imati pokrivene sve dijelove tijela, iako komarci uvijek nađu neku rupu. Najpoznatije sredstvo za komarce su razni sprejevi koji u sebi sadrže sastojak zvan Deet. Iako jako efikasan, istraživanja su otkrila da je štetan za nas. Postoje alternativni načini za kako se zaštititi od komaraca a oni su sljedeći: Vitamin B12. Dodatne doze B vitamina u našem organizmu su odbojne insektima. B vitamine možete nabaviti u bilo kojoj ljekarni, ili ako želite možete istražiti koja hrana sadrži više B vitamina i povećati njen unos. Češnjak se nalazi na svakoj alternativnoj listi vezanoj za naše zdravlje, tako da ne čudi činjenica da je dobar i u borbi protiv komaraca. Pojedite do dva češnja češnjaka i gledajte kako komarci bježe. U borbi protiv komaraca super su se pokazala i razna eterična ulja poput; Lavande, cimeta, limunske trave, ružmarina. Također možete posaditi citronellu, divlju metvicu, matičnjak, bosiljak, neven ili lavandu kao prevenciju da vam komarci ne ulaze u kuću. Obrana od komaraca nikada nije bila jednostavnija.

Kako se zaštititi od komaraca, upoznajte komarce

U današnjem svijetu postoji i opisano je preko 3300 vrsta komaraca. U Hrvatskoj je do sada samo potvrđeno 50-ak vrsta komaraca. Svi znamo za komarce da su napasnici ili molestanti koji uživaju u napadanju za ljetnog vremena dok smo u određenim aktivnostima. Osim što nas vole maltretirati, komarci su poznati i kao prenosioci mnogobrojnih zaraznih bolesti kod ljudi. Upoznali smo načine kako se zaštititi od komaraca, ali što su zapravo komarci? Komarci su insekti, kukci koji su mali s dugim nogama i nježno su građeni. Lomljivog su tijela i mogu biti od 1, 6 do 12, 5 mm većine. Imaju uska i duga krila s usnim organom zvan rilo koji je prilagođen za bodenje u kožu i sisanje krvi. Tri najpoznatija i najvažnija roda komaraca koji su prenosnici zaraznih bolesti su: Aedes, Culex, i Anopheles. Naveli smo kako se komarci hrane nektarom iz cvijeća i čak sokom voća, i krvlju. Ženkama je potreban protein kako bi mogle razviti jajašca. Upravo na način sisanja krvi, ženka komarca može prenijeti bolest s čovjeka na čovjeka. Kako bi se minimalizirala šansa uboda, primijenite jedan od načina kako se zaštititi od komarca i probajte izbjegavati vlažna mjesta. Kažu kako je uvijek najbolje znati svojeg “neprijatelja” prije nego krenemo u borbu protiv njega. Postoje razni načini kako se zaštititi od komaraca, odaberite način koji vam je najugodniji.

Tagovi:

Više članaka