Što posjetiti u Baranji

Što posjetiti u Baranji

Što posjetiti u Baranji, ljepote istočne Hrvatske

Često radi ponuda naših raznolikih obala i predivnih plaža, drugi dijelovi lijepe naše padaju u drugi plan. Slavonija i Baranja su do nedavno bile van turističkih destinacija, no posljednjih godina ove regije se sramežljivo penju na turističke mape. Svatko tko je ikada posjetio Slavoniju i Baranju je ostao oduševljen. I dok je turizam u Slavoniji i Baranji još uvijek prilično neotkriven, u posljednje vrijeme turistička ponuda ne prestaje rasti. Što posjetiti u Baranji? Turistička ponuda u Slavoniji i Baranji je iz godine u godinu sve bogatija, što dokazuje i veći dolazak sve više turista. Najjači aduti ovog istočnog kraja Hrvatske su svakako srdačnost i ljubaznost Slavonaca koji svoje goste rado dočekuju širom raširenih ruku. Ako se odlučite posjetiti ovaj kraj, jedna stvar je gotovo sigurna a to je da iz njega nećete otići gladni. Bogata gastronomska ponuda autohtonih jela privlači mnoge. Prije nego se fokusiramo na popis što posjetiti u Baranji, znajte kako su Slavonija i Baranja idealne destinacije ako vam treba odmor za dušu i tijelo. U ovim krajevima stari običaji i tradicija su veoma cijenjeni.

Što posjetiti u Baranji, lokacije za odmor duše i tijela

Mnogi kada idu na odmor upravo traže ono nešto prirode koja će podići godišnji na drugi nivo. Aktivni turizam postaje sve popularniji, što može dokazati brojna posjećenost nacionalnih parkova diljem Hrvatske. Što posjetiti u Baranji ako želite iskusiti prirodu i malo aktivniji odmor? Ukoliko se odlučite posjetiti Baranju za toplijih dana ili ljeta, svakako posjetite Draž ili tzv. Baranjski Maldivi. Ovaj prirodni biser je pješčana plaža na kojoj se možete osvježiti, duž Draža je postavljena šetnica i imate mol sa sjenicom koja pruža predivan pogled. Kneževo je još jedan biser Baranje koji je vrijedan posjeta. Oaza zelenila i park Marije Kristine koji nudi prelijepu arhitekturu je obavezan za posjetiti ako volite spoj prirode i ruševina. Batina se smatra mjestom sa najljepšim pogledom u Baranji, mnogi opisuju ovo mjesto kao mjesto gdje Dunav ljubi nebo. Smješteno uz Dunav, ovo mjesto nudi pogled prema Mađarskoj i Vojvodini, i ima Zeleni otok koji je također i kupalište. Kneževi vinogradi nude bazen, nogometni stadion, teniske terene i ribnjak. Malo mjesto koje nudi puno toga ako želite biti aktivni a volite malena romantična mjesta. Zmajevac je svakako najbolje mjesto za sve one koji vole vino. Mjesto krasi prelijepe vinske ceste i bogata gastro ponuda. Ako si razmišljate što posjetiti u Baranji, izborom navedenog sigurno nećete požaliti.

Što posjetiti u Baranji, popularne lokacije u Baranji

Ako ste ipak jedni od onih koji žele vidjeti popularne destinacije, donosimo vam popis što posjetiti u Baranji kada želite bolje upoznati samu Baranju. Ilok je najistočniji grad u Hrvatskoj i svakako je malo i bajkovito mjesto koje nudi posjet dvorcu Odescalchi u kojemu je muzej grada Iloka. Također se možete prošetati do crkve i samostana uz kojeg je vidikovac s kojeg se pruža fenomenalan pogled na Dunav i Srbiju. Đakovo, ako idete posjetiti Slavoniju obavezno je da stanete i pogledate đakovačku katedralu Sv. Petra. Također možete posjetiti pastuharnu koja ima lipicance. Osijek je nezaobilazan grad iako se u njemu osjeti manjak ljudi, grad uvijek nudi neko događanje. Obavezno se prošetajte Europskom avenijom koja je jedna od najljepših ulica u Hrvatskoj. Kopački rit i dvorac Tikveš su popularna destinacija ovog kraja, park prirode Kopački rit proteže se na 177 četvornih kilometara i nudi bogatu ponudu događanja vezanih za prirodu. Unutar samog parka prirode nalazi se i dvorac Tikveš koji je obavezan za posjetiti ako ste već tamo. Još jedna popularna destinacija za mnoge je Park šuma Jankovac na Papuku. Poučne staze u šumi i jezeru će vam pokazati kako je to nekada bilo. Nezaobilazna destinacija je svakako slap Skakavac i mnoge planinarske staze u blizini. Gotovo je nemoguće nabrojati što posjetiti u Baranji a da ne izostavimo nešto. Tako još možemo naglasiti i Slavonski Brod, Ruševine Ružica grada, Vidikovac vina Belje, i Baranjsku kuću kao destinacije koje vrijedi posjetiti. Za dodatne informacije što možete posjetiti u Baranji i kako isplanirati putovanje možete posjetiti trip.hr.

Tagovi:

Više članaka