Što je tik tok

Što je tik tok

Što je tik tok aplikacija?

Ako koristite internet i upoznati ste s pojmom društvenih mreža vjerojatno se ni ne pitate što je tik tok jer već to znate. Za one koji ne znaju, radi se o jednoj od najbrže rastućih aplikacija današnjice koja broji stotine milijuna korisnika. Tik tok je društvena mreža novijeg datuma koja je doživjela pravi boom i konkurira najvećim društvenim mrežama danas poput instagrama i facebooka. Tik tok se nalazi u vlasništvu velike kineske tvrtke ByteDance i ustvari spada u jednu od rijetkih aplikacija koje su tolko popularne u branši društvenih mreža a da ne dolaze i SAD-a. Kada se pogledaju podaci o demografiji, ovu aplikaciju koriste prvenstveno mlađe generacije, u starosnoj dobi od 16 do 24 godine. No treba reći i što je tik tok uopće i što se na toj platformi događa. Tik tok daje mogućnost kreiranja kratkih video zapisa koje korisnici potom mogu dijeliti drugima. Često je riječ o plesnim koreografijama ili o kratkim smiješnim videima.

Znate li što je tik tok i kako ga koristiti?

U prethodnom tekstu smo objasnili što je tik tok i da je riječ o jednoj od najpopularnijih aplikacija današnjice. Samo radi usporedbe, Facebooku je trebalo 4 godine da dosegne broj od pola milijuna korisnika, Instagramu je pak trebalo 6 godina, a tik tok je to postigao u svega 3 godine, stoga s razlogom može nositi krunu najbrže rastuće društvene mreže današnjice. Nakon što ste naučili što je tik tok te ako vas zanima kako instalirati tik tok i kako ga koristiti, sve što trebate napraviti je otići na google play, upisati tik tok i instalirati ju kao i svaku drugu aplikaciju. Potom, nakon što se aplikacija instalira, bit će potrebno kreirati novi račun ili pak prijava na postojeći račun. Nakon što se ulogirate, vidjet ćete da imate opcije za snimanje videa, razne filtere, a isto tako možete i pregledavati razne objavljene videe tako da prelistavate (scrollate) gore i dolje.

Što je tik tok i što sve morate znati o njemu?

Nakon što ste saznali što je tik tok i kako ga koristiti, vrijedi spomenuti neke korisne savjete da vaše korištenje tik toka učini što boljim i sigurnijim. Npr. bilo bi dobro da znate kako svoj tik tok račun učiniti privatnim. Ako ne želite da vaše video zapise može vidjeti svaki korisnik tik toka na svijetu, potrebno je u postavkama odabrati opciju da vaš račun bude privatan. U tom slučaju, vaše video zapise će moći vidjeti samo ljudi kojima ste vi to odobrili.

Nadalje, što ako ste već snimili video s kamerom i samo ga želite objaviti na tik toku? Ako želite učitati već postojeći video iz galerije, potrebno je stisnuti opciju Učitaj u donjem desnom kutu zaslona. U tom trenutku ćete vidjeti svoj sadržaj iz galerije, te potom trebate odabrati video koji želite uploadati i to je to. Nakon toga možete još odrediti dužinu videa, tj. po potrebi ga izrezati ili skratiti. Sada kada ste saznali što je tik tok, kako se koristi te nakon što znate i ove dodatne korisne savjete, možete postati prava tik tok zvijezda!

Tagovi:

Više članaka

Najbolji vpn za Hrvatsku

Najbolji vpn za Hrvatsku

U današnje vrijeme, kada se sve više informacija prenosi preko interneta, važno je osigurati svoju privatnost i sigurnost. Korištenje virtualne privatne mreže (VPN) jedan je od načina kako to postići.