Socijalna pomoć potrebna dokumentacija

Socijalna pomoć potrebna dokumentacija

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Socijalna pomoć potrebna dokumentacija i tko ima pravo na nju

Trenutno živimo u financijski izrazito nestabilnim vremenima čiji učinak na svojoj koži osjeća sve veći broj građana i obitelji. Globalna kriza samo je jedna od nepogoda koja je zadesila lokalno stanovništvo u zadnjih nekoliko godina, a sve te nepogode znatno su otežale život. Puno građana ostalo je bez svojih primanja pa tako više nije u mogućnosti uzdržavati ni sebe, a ni vlastitu obitelj. Jedino što preostaje ljudima u takvoj situaciji je oslanjanje na socijalnu pomoć države. Pravo na socijalnu pomoć određuje se po više kategorija i potrebno je napraviti zahtjev kako bi se od države dobila pomoć. Građane stoga zanima socijalna pomoć potrebna dokumentacija kako bi mogli napraviti taj zahtjev i prehraniti sebe i obitelj. Socijalna pomoć potrebna dokumentacija prvenstveno ovisi o Vašoj životnoj situaciji i skupini u kojoj se nalazite. Naime, svaka skupina ima pravo na drugačiji iznos mjesečne naknade pa se stoga i proces dobivanja te naknade ponešto razlikuje.

Socijalna pomoć potrebna dokumentacija i novčana svota

Kako bi objasnili koja je socijalna pomoć potrebna dokumentacija, za početak je bitno naglasiti da se socijalna pomoć kod nas službeno naziva zajamčena minimalna naknada. Radi se o pravu na novčani iznos od strane države kojim se mogu osigurati osnovne životne potrebe bilo cijelog kućanstva ili samca koji nema dovoljno novčanih sredstava kako bi osobno pokrio najosnovnije životne potrebe. Prema aktualnom zakonu, za kategoriju radno sposobnog samca, pravo na zajamčenu minimalnu naknadu određuje se u iznosu od 106 eura. Ako se pak radi o samcu koji nije radno sposoban, taj iznos je ponešto već pa se penje na 122 eura. Socijalna pomoć potrebna dokumentacija za kategoriju kućanstva izračunava se tako da se zbraja udjel svakog člana kućanstva kako bio se dobio ukupan iznos zajamčene minimalne naknade. Iznost za samohranog roditelja je 106 eura, za odraslog člana kućanstva je 63 eura, a za dijete 42 eura. Ako se radi o djetetu koje ima samo jednog roditelja, taj iznos se penje na 58 eura.

Socijalna pomoć potrebna dokumentacija i tko ju određuje

Kako bi ostvarili pravo na zajamčenu minimalnu naknadu i saznali koja Vam je socijalna pomoć potrebna dokumentacija, prvo se trebate obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb. Centar za socijalnu skrb procjenjuje Vašu situaciju, odlučuje imate li pravo na zajamčenu minimalnu nakadu i određuje u koju kategoriju spadate. Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni odlukom koju je donio Centar za socijalnu skrb, imate pravo podnijeti žalbu na dano rješenje. Vašu žalbu direktno procjenjuje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U slučaju da socijalna pomoć potrebna dokumentacija bude odobrena, zajamčena minimalna naknada priznaje se od onog dana kada ste podnijeli zahtjev ili pak od dana kada se pokrenuo postupak po službenoj dužnosti. Od potrebne dokumentacije bitno je dokazati iznos Vaših aktulnih primanja i trenutni broj članova Vašeg kućanstva. Ostalu dokumentaciju određuje Centar za socijalnu skrb s obzirom na Vašu situaciju. Socijalna naknada kod nas nije velika no očekuje se njeno povećanje kroz sljedećih godinu dana.
Tagovi:

Više članaka

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru ključni je aspekt stabilnosti i uspješnog poslovanja svake financijske institucije. Temeljni principi upravljanja likvidnošću usmjereni su na održavanje ra