Razlozi za ulaganje u solarne panele

Razlozi za ulaganje u solarne panele

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Solarni paneli i njihove prednosti

Ovisnost o fosilnim gorivima sve više postaje stvar prošlosti. Još smo daleko od toga da se globalno prebacimo na obnovljive izvore energije no svijet sve brže ide u tom smjeru. Jedna od popularnijih i isplativijih solucija kao obnovljiv izvor energije je snaga sunca, odnosno sunčeve svjetlosti. Sakupljanjem solarne energije proizvodi se struja koja se može koristiti za sve od pokretanja cijelog kućanstva pa sve do punjenja električnog automobila. Solarni paneli iz tog razloga postaju ljudima sve zanimljiviji te raste potražnja za postavljanjem panela na krovovima privatnih kuća. Glavna ideja iza panela je da kroz solarnu energiju smanjite godišnji trošak energenata. Ovo postaje posebice važno jer su cijene režija kao i svega ostalog skočile u nebesa pa je stoga bilo kakva metoda za uštedu i te kako dobro došla. Osim financijske uštede, solarni paneli imaju dodatnu prednost u smislu da radi njih možete značajno smanjiti svoj ugljični otisak pa na taj način doprinijeti čišćem i boljem svijetu.

Solarni paneli isplativost i cijena

Solarni paneli koštaju i morate biti svjesni da se ovdje ne radi o investiciji koja će vam u kratkom roku postati isplativa. Potrebno je uložiti konkretnu količinu novaca u samome startu ako bi htjeli imati svoju solarnu elektranu na kući. No ovdje se radi o investiciji koja je dugoročno i te kako isplativa. Ovisno o tome gdje živite, koliko godišnje imate sunca i koliko ste panela postavili, gruba procjena je da vam instalacija solarne elektrane postaje financijski isplativa nakon 5-8 godina. Ovo na prvu ruku možda djeluje kao puno vremena ali uzmite u obzir da se isti solarni paneli mogu koristiti sljedećih 30-50 godina uz minimalno održavanje. Ako uz to pribrojimo stalni porast cijene energenata, ova investicija je svakako isplativa na dulje staze. Bitno je samo da ste u mogućnosti platiti inicijalni projekt i postavljanje. Ako vam fali novaca s kojim bi sve pokrenuli, hitri krediti preko interneta mogu vam pomoći, a novac sjeda na vaš račun već unutar 24 sata.

Solarni paneli procedura

Solarni paneli zajedno sa instalacijom, projektom i svim popratnim troškovima vas mogu doći oko 10 000 eura u startu. Naravno, taj iznos može biti viši ili manji, a u potpunosti ovisi o vašoj osobnoj situaciji. U svakome slučaju, ne radi se o sitnome iznosu tako da budite spremni uložiti konkretan novac kako bi se sve pokrenulo. Prednost je to što je vlada ukinula PDV na solarne panele, a isto tako postoje europski fondovi koji vam mogu dodatno smanjiti cjelokupni trošak postavljanja solarne elektrane. Cijela procedura postavljanja panela može biti gotova kroz nekoliko dana ali zato priključenje na Elektru i dobivanje svih dozvola može potrajati. Očekujete da cjelokupna procedura može trajati od 3-12 mjeseci, a to je primarno radi opće tromosti HEPa. Oboružajte se strpljenjem jer vam se ovakva odluka u konačnici svakako isplati. Solarni paneli predstavljaju budućnost koja nas čeka uz obnovljive izvore energije. Postanite i vi dio te budućnosti te uštedite uz solarnu energiju.

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

### Kako ubrzati proces odobravanja zajma: Pripremite svu potrebnu dokumentaciju unaprijed

U današnje vrijeme, brzina odobravanja zajma može biti ključna za mnoge pojedince i poduzeća. Kako ubrzati p