Od koga posuditi novac

Od koga posuditi novac

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:53
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Opcije od koga posuditi novac

Možda je to za novi dom. Možda je to za školovanje na fakultetu. Možda je to za pokretanje posla. Istražite kako i od koga posuditi novac. Bez obzira na razlog zašto morate posuđivati ​​novac i od koga posuditi novac, mogućnosti financiranja profesionalca danas su brojne i raznolike. Oni se kreću od tradicionalnih financijskih institucija, poput banaka, kreditnih zadruga i financijskih tvrtki, do kreacija Internet Agea, poput kreditiranja ravnopravnih osoba (P2P); od javnih agencija do vašeg osobnog plana 401 (k). U nastavku ćemo prikazati neke od popularnijih izvora kreditiranja, objasniti kako oni rade i pregledati prednosti i nedostatke povezane sa svakim od njih pa čak i za brze pozajmice.

Većina nas u nekom trenutku svog života mora posuditi novac, a to nije nužno loše. Korištenje prave vrste kredita i brze pozajmice na najbolji način može vam pomoći da se nosite s neočekivanim izdacima, primjerice ako trebate kupiti novi hladnjak ili perilicu rublja. No postoje stvari o kojima morate razmisliti kako biste bili sigurni da donosite pravu odluku.

Od koga posuditi novac i je li to dobra odluka

Ako vam artikl ne treba danas, vrijedi razmisliti o uštedi novca svaki mjesec, a ne o podizanju zajma i o tome od koga posuditi novac. Ako možete čekati i uštedjeti za kupnju umjesto korištenja kredita, to će vas koštati daleko manje jer nećete morati plaćati kamate. Na primjer, ako želite kupiti nešto što košta 600 eura: Ako nemate nikakvu uštedu, ali možete uštedjeti, na primjer, 50 euramjesečno, trebalo bi vam godinu dana da uštedite 600 funti, a povrh toga biste zaradili i kamate. Naravno da ćete u budućnosti izgubiti potencijalni interes za svoju ušteđevinu ako ih u potpunosti iskoristite za kupnju. No to će i dalje biti mnogo manje od kamata koje ćete morati platiti ako posuđujete novac za kupnju, npr. Na kreditnoj kartici.

Ako definitivno želite posuditi novac i sigurni ste da ga možete vratiti, morate uzeti u obzir neke važne čimbenike kada odlučujete od koga posuditi novac. Važno je utvrditi koliko si možete priuštiti otplatu svakog mjeseca jer će to utjecati na to koja je opcija zaduživanja najbolja za vas. Provjerite jeste li realni koliko biste mogli platiti ako, na primjer, vaša hipoteka ili najamnina porastu, morate potrošiti više na stvari poput računa za energiju ili vam je plaća smanjena. Također provjerite jeste li odabrali odgovarajuću vrstu kredita ili zajma za svoju situaciju. U suprotnom bi se moglo dogoditi da platite više nego što trebate.

Od koga posuditi novac kreditne unije kao izbor

Kreditna unija je zadružna institucija koju kontroliraju njeni članovi – ljudi koji koriste njezine usluge i dobar je izbor od koga posuditi novac. Kreditna udruženja obično uključuju članove određene skupine, organizacije ili zajednice kojoj moraju pripadati kako bi posudili. No, to su obično neprofitna poduzeća, što im omogućuje opciju od koga posuditi novac po povoljnijim stopama ili po velikodušnijim uvjetima od komercijalnih financijskih institucija. Osim toga, određene naknade (kao što su naknade za transakcije ili zajmove) mogu biti jeftinije ili čak nepostojeće. U početku je članstvo u kreditnoj uniji bilo ograničeno na ljude koji su dijelili “zajedničku vezu”: bili su zaposlenici iste tvrtke ili članovi određene zajednice, sindikata ili druge udruge. Međutim, tijekom 2000 -ih mnogi su kreditni sindikati ublažili ograničenja, otvorivši članstvo i svoje proizvode široj javnosti. I naravno, morate se pridružiti kreditnoj uniji i otvoriti račun kod nje prije nego što možete posuditi novac od nje – iako to često možete učiniti s vrlo nominalnim iznosom.

Kad god upotrijebite kreditnu karticu, u određenom ste smislu posuđivali novac: Tvrtka koja izdaje kreditnu karticu plaća trgovcu umjesto vas – dajući vam novac, da tako kažemo – i tada vraćate izdavatelju kartice kad dođe izvadak s vaše kartice. No kreditna kartica se također može koristiti ne samo za kupnju dobra ili usluge, već i za stvarna sredstva. Zove se gotovinski predujam.

Tagovi:

Više članaka

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru ključni je aspekt stabilnosti i uspješnog poslovanja svake financijske institucije. Temeljni principi upravljanja likvidnošću usmjereni su na održavanje ra