Koliko košta priključak struje

Koliko košta priključak struje

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliko košta priključak struje varira o mjestu izgradnje kuće

Ljudi koji se odluče na kupnju stana ili već izgrađene kuće ne trebaju razmišljati o mnogim stvarima kao što su građevinske dozvole ili raznorazni priključci kao što je priključak struje. Međutim, oni koji se odluče za gradnju vlastite obiteljske kuće na zemljištu koje nema priključak za struju, isti se moraju zatražiti kod Hrvatske elektroprivrede. Kao i sve ostale usluge, priključivanje na struju također košta. No, koliko košta priključak struje zapravo? Bez priključka struje ne dobiva se dozvola za građenje pa je stoga važno odraditi to čim je ranije moguće. Koliko košta priključak struje ovisi o nekoliko faktora, no jednu od najvećih razlika u cijeni ovisi o tome gdje radite kuću. Cijene priključka struje daleko su najveće u Zagrebu u usporedbi s ostatkom Hrvatske pa je tako priključak u Zagrebu čak 26% skuplji. No, mjesto u kojem gradite kuću nije jedini faktor po kojem se gleda cijena priključka struje već su tu i drugi faktori.

Koliko košta priključak struje ovisi o traženoj snazi

Prije nego što se priključite na struju važno je odabrati vrstu priključka. Vrsta priključka može biti jednofazni ili trofazni priključak. Većina obiteljskih kuća koristi jednofazni priključak kojim je omogućeno korištenje svih potrebnih uređaja, dok se trofazni priključak koristi u posebnim slučajevima kao što su na primjer korištenje specifičnih strojeva poput toplinskih pumpi i slično. Koliko košta priključak struje ipak ne ovisi o vrsti priključka. Ono što će odrediti koliko košta priključak struje je tražena snaga. Najmanja snaga koja se može uzeti kada je u pitanju jednofazni priključak je 4, 6 kW, no većina kuća uzima jednofazni priključak čije je jačina 7, 36 kW ili 9, 2 kW. Cijena jednog kW-a je 223 eura dok je u Zagrebu cijena iste jedinice 281 euro, pa stoga konačna cijena priključka struje ovisi o snazi priključka koji uzimate. Većina vlasnika kuća odlučuje se za snagu od 7, 36 kW-a, što bi značilo da je cijena priključka 1646 eura, dok je u Zagrebu to 2074 eura.

Koliko košta priključak struje možete i sami izračunati

Kao što se već kroz tekst spominjalo, koliko košta priključak struje ovisi o dvije stvari. Konačna cijena priključka ovisit će mjestu gdje gradite kuću i o jačini priključka koji uzimate. Koliko košta priključak struje djelovat će manjim iznosom ukoliko se traži po stranicama Hrvatske elektroprivrede gdje se iznosi da je cijena kW-a u Zagrebu 225 eura, dok je u ostatku Hrvatske 179 eura. No ono što oni ne spominju na svojim stranicama je to da su to iznosi bez uračunatog PDV-a. Kada se u cijenu uračuna PDV, riječ je o iznosima od 281 euro za Zagreb i 223 eura za ostatak Hrvatske. Kada znate te podatke, lako možete sami izračunati finalni trošak priključka struje koji se dobije na način da pomnožite jačinu priključka i jediničnu cijenu. Iz tog razloga slabiji će priključak naravno koštati manje, dok jači priključak košta više. Jačinu priključka važno je prilagoditi vlastitim potreba te bi cijena priključka trebala biti sporedna stvar.
Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

### Kako ubrzati proces odobravanja zajma: Pripremite svu potrebnu dokumentaciju unaprijed

U današnje vrijeme, brzina odobravanja zajma može biti ključna za mnoge pojedince i poduzeća. Kako ubrzati p