Koje su neke od najboljih alternativa Google Analyticsu?

Koje su neke od najboljih alternativa Google Analyticsu?

Google Analytics za upravljanje online poslovanja

Google Analytics je svakako pouzdan alat koji koji koriste mnogi kada je u pitanju upravljanje online poslovanjem. I dok će vam navedeni analitički program pomoći i olakšati postupak gledanja tko sve dolazi i odlazi s vaše web stranice, postoji mnogo razloga zašto bi možda trebali potražiti alternativu. Zašto razmotriti alternative kada pričamo o Google Analytics-u? Za početak, znamo kako Google koristi podatke koje sakuplja putem raznih alata te usluga koje nudi kako bi oglase učinio što preciznijima. Prikuplja vaše podatke i zapravo ne postoje stroga pravila privatnosti.

Da, navedeni alat je svakako jednostavan za korištenje, no treba se naglasiti kako postoje i lakši izbori za neke početnike koji nisu spremni u potpunosti stupiti u svijet digitalnog marketinga. Ako i sami tražite neku alternativu za navedeni program, tada morate znati da izbor postoji i da postoji način da s sigurnošću upravljate svojim podacima. Važna napomena – Neki alternativni programi mogu od vas zahtijevati da uložite u njih određenu količinu novaca kako bi imali mjesečni ili godišnji pristup. Naravno, postoje i besplatne te probne verzije, ali imajte na umu ograničene funkcije koje dolaze s navedenim. Vaš SEO ne mora ovdje patiti, radi se isključivo o odabiru alata za bolje upravljanje poslom.

Najbolje alternative za Google Analytics

Sasvim je normalno da ćemo u svijetu poslovanja uvijek tražiti neke alternative i stavke koje nam najbolje odgovaraju. Koje su najbolje alternative za Google Analytics? Kissmetrics – Ime koje je prepoznatljivo među online trgovcima, riječ je o analitičkom alatu za markere i povećanje konverzije. Daje nam detaljne podatke o tome što se događa na našoj web adresi i može nam pružiti specifične podatke o tome što je publika radila na našoj web stranici. Nudi dublje podatke od Google-a i daje nam jasnu sliku naših korisnika.

Matomo – Poseban analitički program radi načina na koji se hostiraju sami podaci analitike. Pohranjuje vrijedne podatke na vlastiti server i oni se mogu zaštititi od drugih i mogućih curenja. Clicky – Navedeni alat ne posluje s Flash-om i ovo ga čini korisnim. Nemorate brinuti o složenim podacima koji se nalaze svugdje, navedeni program vam pojednostavljuje pristup svim podacima koji su relevantni samo za vaš posao.

Stat counter – Savršen alat za stranice koje se bore s posjećenošću. Radi detaljnu analizi stranice prema kojoj možemo napraviti bitne promjene koje su fokusirane na posjetitelje. W3Counter – Program koji je podržan uz pomoć oglasa za potrebe analitike. Postoji i plaćena verzija koja donosi dodatne funkcije. Radi prema sigurnosnim protokolima i nikada ne identificira vaše posjetitelje. Spomenuli bi i: Mixpanel, Heap, Adobe Analytics. Kao što možemo vidjeti Google Analytics nije jedini alat koji nam može pomoći sa analizom posjetitelja.

Zašto nam je potreban Google Analytics i slični programi?

Neovisno o tome koristite li Google Analytics ili neke druge alternativne programe, njihovo korištenje ima samo jednu primarnu svrhu – analizirati naše online poslovanje i omogućiti nam uvid u funkcioniranje naše online stranice. Zašto je ovo važno? Kako bi svojoj publici ili klijentima pružili samo najbolje, moramo imati detaljan uvid u to što se najviše, a što najmanje gleda. Google Analytics se najčešće koristi u svrhu prikupljanja navedenih podataka, no nekima nije drago prikupljanje određenih informacije za koje se smatraju da se kose s uvjetima poslovanja i privatnosti.

Naše dobro i kvalitetno online poslovanje će se bazirati na našoj publici i njihovom interesu. Kako bi dobili što bolji uvid u to što žele, važno je koristiti određene digitalne alate koji će nam na siguran i bezbrižan način donijeti određene informacije. Prije odluke o programu kojeg želite koristiti, imajte na umu da morate pažljivo isplanirati svoji rad i dobro ga prezentirati. Programi za analiziranje vam donose stvarne rezultate, a za dobre rezultate odgovorni ste vi sami, kao i vaš sadržaj, ponuda, usluga.

Tagovi:

Više članaka

Najbolji vpn za Hrvatsku

Najbolji vpn za Hrvatsku

U današnje vrijeme, kada se sve više informacija prenosi preko interneta, važno je osigurati svoju privatnost i sigurnost. Korištenje virtualne privatne mreže (VPN) jedan je od načina kako to postići.