Kako zaboraviti bivšeg

Kako zaboraviti bivšeg

Kako zaboraviti bivšeg i krenuti dalje

Bili ste u vezi, nije uspjelo, razišli ste se, svejedno sjećanja dobra i loša su u vama. Želite krenuti dalje i kako zaboraviti bivšeg kad vas sjećanja mislima vraćaju na bivšeg. Svaka veza koja nije uspjela je bolna naročito ako ste bivšeg jako zavoljeli. Ponekad prekid veze kod nekih izaziva tugu, kod drugih ljutnju, kod trećih bezvoljnost. Bez obzira kakvi se osjećaji javljaju sve je to prirodno, jer iz nekog razloga ste sa bivšim bili u vezi i zbog nečeg ste ga zavoljeli.

Kako krenuti dalje i kako zaboraviti bivšeg najlakše ćete učiniti je da prihvatite činjenicu da je bivši i da se to neće promijeniti. Nemojte se zavaravati mislima da ako pratite po društvenim mrežama što vaš bivši radi ili ste nastavili viđati se sa bivšim da je to pravi put zaborava bivšeg.

Za svaki proces kad su osjećaji u pitanju je potrebno vrijeme, tako je potrebno vrijeme i za zaborav bivšeg nakon prekida. Ukoliko ste prihvatili činjenicu da je od doista bivši i da ste se razišli, dajte si vrijeme da procesuirate i emocionalno. Kako biste si pomogli, pronađite novi hobi, razgovarajte sa najboljim prijateljem ili prijateljicom. Zaboravite praćenje bivšeg po društvenim mrežama, riješite se njegovih stvari ako vam smetaju i pretjerano podsjećaju na bivšeg. Ako i niste spremni baciti njegove stvari, a smetaju vam, spremite ih u kutiju da vam nisu na oku.

Kako zaboraviti bivšeg mijenjajući sebe

Mijenjajući sebe i svoje osobnosti možete naučiti kako zaboraviti bivšeg. Iz svakog životnog događaja se može učiti i naučiti. Nemojte previše analizirati što je dovelo do prekida vaše veze, međutim da biste prihvatili činjenicu da je vaša ljubav bivša ipak izvucite zaključak. Pokušajte shvatiti što je uzrok raspadu, jer ti zaključci će vam olakšati da promjenite sebe i izdignete se iznad te situacije.

Kao slikari odmaknite se od slike, vi se odmaknite od svoje situacije, to će vam pomoći da objektivnije sagledate činjenice. Tako ćete sebe izgraditi, naučiti da vladate svojim osjećajima bez obzira radi li se o tuzi, ljutnji ili bezvoljnosti.

Radeći pozitivne stvari i družeći se pozitivnim ljudima iz vaše okoline bit će vam lakše da mijenjate sebe sa ciljem kako zaboraviti bivšeg. Pozitivni osjećaji kao radost i uživanje normalizirati će vaše emocije i svakim novim danom sve manje i manje će vaše misli biti usmjerene na bivšeg. Zapravo, sad kad je i bivši imate više vremena za svoje prijatelje i obitelj, ali i za nove aktivnosti koje ste priželjkivali raditi.

Kako zaboraviti bivšeg čineći nešto dobro za sebe

Nakon što ste prihvatili činjenicu da je on bivši, shvatili i zaključili što je uzrok prekida, u procesu kako zaboraviti bivšeg trenutak je da se okrenete sebi i učinite nešto dobro za sebe. Imate dobre prijatelje ili samo jednu dobru prijateljicu, popričali ste sa sestrom ili bratom i dobili podršku, to su oni učinili za vas.

Sada je vrijeme da vi sami učinite nešto dobro za sebe. Dozvolite sami sebi da napravite nešto što do sad nikad niste napravili. Oduvijek ste htjeli ići na skijanje ili u Rim, htjeli ste naučiti slikati, nositi kratke suknje, plesati cijelu noć? To je to. Svi imamo nešto što smo oduvijek htjeli napraviti, ali iz nekog razloga nismo.

Čineći dobro za sebe, bio to izlet sa prijateljima, partija šaha, štrikanje, planinarenje u vama će se javiti pozitivni osjećaji. Možete i promijeniti frizuru, ili boju kose, promijeniti stil oblačenja, vrste obuće. Svaka promjena koja vam se dogodi i koju ćete napraviti radite upravo samo za sebe. Radeći dobro za same sebe pomoći će vam kako zaboraviti bivšeg i od vas napraviti sigurniju osobu koja je spremna krenuti dalje.

Tagovi:

Više članaka