Kako smanjiti mjesečne račune

Kako smanjiti mjesečne račune

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 17.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Mjesečni računi – dio budžeta svakoga kućanstva

Kada je u pitanju budžet svakog kućanstva, mjesečni računi zasigurno predstavljaju njegov pozamašan dio. U troškove svakog kućanstva tako ulaze računi vezani za troškove stanovanja kao što su oni za struju, vodu, pričuvu, komunalnu naknadu, najamninu, ali i računi za mobitele, osiguranje, razne članarine itd. Svi ti troškovi ponekada mogu predstavljati veliki teret za kućanstvo pa je pojedinac primoran poduzeti određene mjere kako bi navedene troškove smanjio. Ponekada se to može napraviti na način da se odreknemo nekog nepotrebnog troška, potražimo povoljniju ponudu ili pokušamo promijeniti naše životne navike koje izravno utječu na našu potrošnju pa tako i na iznose koje nam iskažu mjesečni računi. U svakom slučaju, postoje načini kako smanjiti određene mjesečne troškove, a njh ćemo se dotaknuti u nastavku ovog članka. Savjeti koji slijede ne zahtijevaju ništa više od spremnosti pojedinca na mijenjanje svojih navika i malo discipline kako bi se te navike stvorile te naposljetku i održale.

Mjesečni računi – kako ih smanjiti? – 1.dio

Kao kod svakog stvaranja financijskog plana odnosno proračuna tako i kada su u pitanju mjesečni računi odnosno njihovo smanjenje, postoje određeni koraci koje je potrebno pratiti. Prvi korak je prije svega početi pratiti svoju potrošnju odnosno popisati sve mjesečne račune koji terete naše kućanstvo kako bi smo stekli točan pregled svih izdataka i njihove visine. Tek nakon tako utvrđenog stanja, može se pristupiti koracima kojima se mjesečni računi mogu smanjiti. Naravno, kada su u pitanju fiksni troškovi poput pričuve, ovdje sami ne možemo previše utjecati. Međutim kod većine režijskih troškova promjenom naših navika možemo utjecati i na iznose računa. Tako npr. ako želimo uštedjeti na struji, možemo pripaziti kada peremo rublje ili grijemo. Naravno, uvijek je to bolje raditi kada je jeftinija tarifa. U odnosu na potrošnju vode, možemo pripaziti da nam voda ne curi cijelo vrijeme dok peremo suđe ili npr. da se ne kupamo u kadi nego se istuširamo. Dakle, temelj svake uštede kada su u pitanju režijski troškovi je promjena naših životnih navika.

Mjesečni računi – kako ih smanjiti? – 2.dio

Kao što smo prethodno naveli, mjesečni računi prije svega se mogu smanjiti promjenom naših životnih navika što je pogotovo razvidno kod režijskih troškova poput struje i vode. Međutim i kod drugih kućanskih troškova koji nam dospijevaju na mjesečnoj razini možemo napraviti značajne uštede. Tako npr. kod troškova interneta ili mobilnog telefona uvijek možemo potražiti povoljniju ponudu. Štoviše, određeni teleoperateri imaju specifične povoljnije ponude za klijente koji prelaze na njihove usluge od konkurenata te takve prilike treba iskoristiti. Nadalje, mjesečni računi su i kućanski troškovi koje predstavljaju razne članarine kao što je članarina u teretani ili određenom klubu. Potrebno je preispitati da li su ta članstva zaista nužna i postoji li jeftinija ili čak besplatna alternativa. Npr. možemo umjesto teretane početi trčati u prirodi te na taj način ostvariti uštedu. Zaključno, postoji više raznih načina na koje možemo ostvariti uštede, a baza svih je promjena naših navika. Na taj način ne samo da možemo uštedjeti nego možemo i spriječiti nastanak dugova koji će nas dovesti do nepotrebnih zaduženja. Srećom, čak i da se to dogodi, na tržištu su dostupni razni povoljni i pod dobrim uvjetima dostupni krediti (hitri kredit).

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

### Kako ubrzati proces odobravanja zajma: Pripremite svu potrebnu dokumentaciju unaprijed

U današnje vrijeme, brzina odobravanja zajma može biti ključna za mnoge pojedince i poduzeća. Kako ubrzati p