Kako se zahvaliti na poklonu

Kako se zahvaliti na poklonu

Kako se zahvaliti na poklonu, bonton pisanja zahvalnica

Jedan od najljepših osjećaja je primiti dar od voljenih ili bližnjih osoba. Riječ „Hvala“ je najčešći oblik zahvale kada primimo poklon, ali da li je dovoljno? Kako se zahvaliti na poklonu je nešto što ovisi o samoj prigodi kada smo primili poklon. Vjerojatno su se mnogi od vas našli u situaciji da niste znali kako bi zahvalili na poklonu, bilo usmeno ili pismeno preko zahvalnice. Zahvale mogu biti različite, i ne mogu biti iste za voljenu osobu ili primjerice poslovnog partnera. Najčešći oblik zahvale su upravo pismenim putem, tako da smo za vas pripremili mali bonton pisanja zahvalnica. Kako se zahvaliti na poklonu? Ako niste jedni od onih koji su prirodno nadareni i maštoviti za pisanje, najbolje je da se držite osnovnih pravila pisanja zahvale. Riječ hvala je najvažnija riječ koju morate koristiti prilikom pisanja zahvalnice, napisana od srca sa strane osobe koja je primila poklon je nešto što će svakome uveseliti dan.

Kako se zahvaliti na poklonu, pisanje zahvalnice

Zahvalnicu možete napisati putem poruke na mobitelu, mail-a, ili pisano na papiru. Pisanje zahvalnice se uvelike razlikuje za voljenu osobu, obitelj, poslovnog partnera, prijatelja itd. U sljedećim primjerima pokazat ćemo vam kako se zahvaliti na poklonu voljenoj osobi, poslovnom partneru, prijatelju, obitelji, pa krenimo redom. S voljenom osobom sigurno provodite najviše vremena, što znači da vaša osoba najbolje poznaje vas kao i vi nju. Sastavljanje zahvalnice za voljenu osobu može sadržavati intimne rečenice, i idealan je način kako možete opet podsjetiti svoju osobu koliko ju volite. Primjer: „Hvala ti za ovaj poklon kao i za sve lijepe trenutke i osjećaje koje dijelimo. Volim te, tvoj/tvoja ime“. Zahvalnice za poslovnog partnera mora sadržavati nivo određene poslovne komunikacije kako ne bi ste ostavili dojam bliskosti. Zahvalnica poslovnom partneru je dokaz da cijenite svoje radno mjesto i ljude s kojima radite. Primjer: „Poštovani, zahvaljujem Vam se na malenom znaku pažnje, kao i povjerenju i suradnji. Vaš/Vaša ime“. Prijatelji su uvijek tu uz nas kada ih trebamo, tako da pisanje zahvalnice prijatelju također može sadržavati određenu intimnost. Primjer: „Draga/Dragi (ime), hvala ti što si tu uz mene u svim trenucima moga života i što me uvijek uveseljavaš, s i bez poklona. Tvoj/tvoja ime“. Zahvalnica obitelji također mora sadržavati određenu intimnost, vaši roditelji su ipak bili tu za vas cijelog vašeg života. Primjer: „Dragi mama i tata, hvala Vam na ovome poklonu kao i na svim poklonima tijekom mog odrastanja. Bolje roditelje nisam mogao/mogla poželjeti. Vaš/vaša ime“. Kako se zahvaliti na poklonu pisanjem zahvalnica može biti zgodan detalj koji će mnogi prihvatiti s osmijehom.

Kako se zahvaliti na poklonu, riječi zahvalnosti

Bilo da poklanjate poklon pa pišete malu porukicu, ili pišete takozvanu zahvalnicu za poklon, riječi zahvalnosti su ono što mnogi od nas vole čuti/pročitati. Svi se volimo osjećati važnima i cijenjenima u životima osoba do kojih nam je najviše stalo. Mnogi se pitaju kako se zahvaliti na poklonu a da to nije samo obično „Hvala“. Važno je izraziti dozu zahvalnosti osobi koja vam je poklonila poklon, jer na taj način vi izražavate ne samo svoju zahvalnost nego i zadovoljstvo. Zahvalnost je osnova odgoja koju ima svatko od nas, ali ne prezentira ju svatko isto. Kako se zahvaliti na poklonu? Postoje različiti načini, možete napisati poruku preko mobitela, maila, poslati ručno pismo na kućnu adresu, nazvati ili se sastati s osobom i zahvaliti. Ako ste se možda odlučili verbalno zahvaliti umjesto pismenim putem, onda je također bitno da riječi zahvale budu tople i lijepo spojene. Najbolje je da kažete ono što vam je trenutno na pameti s gestom osmijeha. Bitno je da naglasite ime osobe iza riječi „Hvala“. Ako se možda prilikom rečenice do dvije izgubite u svojoj zahvali, ne brinite, sama gesta će ispasti simpatična i iz srca.

Tagovi:

Više članaka