Kako se riješiti muha

Kako se riješiti muha

Kako se riješiti muha, ljetni posjetitelji

Ljeto je godišnje doba gdje se većina kukaca odluči počastiti nas svojom pojavom. Komarci i muhe su vjerojatno mnogima od nas najpoznatiji dosadnjakovići kada nastupi toplije vrijeme. Obična kućna muha je mnogima zaletjela u kuhinju, sobu, dnevni boravak i svojim zujanjem blago izludila svakog od nas. Kako se riješiti muha za ljetne dane je pitanje koje je aktualno svake godine. Osim što su samo jako dosadne, muhe prenose i razne zarazne bolesti. U svoje slobodno vrijeme muhe vole posjetiti razna smetlišta, strvine i na taj način lako prenijeti uzročnike raznih bolesti na našu hranu. Naravno da postoje razni preparati na današnjem tržištu koji nam pomažu kako se riješiti muha, ali isto tako postoje i alternativni načini koji su sigurniji i ugodniji za nas. Muhe i bez naših metoda uklanjanja žive kratko, ženke muha žive svega mjesec dana, ali tijekom svog života može položiti i do 2000 jajašca. Obratite svakako posebnu pozornost na odlaganje otpada u vašoj kući/stanu i blizini. Upravo je otpad raj za muhe i njihovo razmnožavanje.

Kako se riješiti muha, načini za rješavanje muha

Starinski i alternativni načini su uvijek rado korišteni kada je u pitanju kako se riješiti muha. Eterična ulja su proizvodi koje muhe nikako ne vole. Sam miris lavande, eukaliptusa, peperminta ili limunske trave dati će muhi do znanja da nije dobro došla u prostor. Navedena eterična ulja možete kupiti u bilo kojoj trgovini i dodati u vodu iznad kakvo svijećnjaka. Također možete i sami napraviti domaći repelent od navedenih ulja. Klinčić je također još jedna aromatična biljka koja odbija muhe, i u kombinaciji s limunom ne samo da tvori odličnu dekoraciju nego i korisnu. Prerežite dva limuna na pola u svaku polovicu zabodite do 12 klinčića tako da je pupoljak okrenut prema gore. Limune objesite iznad vas, nebitno o prostoriji. Sprej od limunske trave je također preparat domaće proizvodnje koji odbija muhe i pruža divan miris vašem domu. Potrebno je izmiješati 10-12 kapi esencijalnog ulja od limunske trave, 4 žlice tople vode i boca s raspršivačem gdje ćete sve protresti i pošpricati po zraku. Možete također pošpricati vrata, prozore i direktno muhe kada ih vidite. Vino je zasigurno najjednostavnija alternativa protiv muha. Natočite pola šalice bijelog i crnog vina i postavite ju na prozor. Ubrzo će vino plivati muhama koje privlači miris fermentacije. Bosiljak i drugo začinsko bilje također odbija muhe, ako ga možda ne možete posaditi onda osušeni bosiljak stavite u prozirnu tkaninu i blago zavežite. Objesite na područje gdje se muhe zadržavaju ili na ulazu. Uz bosiljak, menta, lovor, pelin, neven su također biljke koje odbijaju muhe. Najstariji i najjednostavniji način kako se riješiti muha je zasigurno plastična vrećica napunjena vodom s ili bez par kovanica u njoj. Teorija iza ovog načina je muhe voda s kovanicama podsjeća na paukovu mrežu i pauke. Drugo objašnjenje je da odraz vode dezorijentira muhe. Ovi trikovi za rješavanje muha održati će vaš dom svježim i najvažnije slobodan od muha.

Kako se riješiti muha, zamke za muhe

Iako je mnogima od nas logično da ćemo prilikom procesa kako se riješiti muha otjerati ih iz svog doma, postoje i metode koje će isto tako potencijalno i ubiti muhe. Ljepljive trake su najčešći primjer navedenog. Umjesto da kupujete trake za muhe, možete ih i sami izraditi. Kako? Izrezat ćete trake od papira ili kartona na širinu od 5 centimetara. Probušite rupu na vrhu i kroz nju provucite konac. Pomiješajte kukuruzni sirup sa šećerom i premažite svaku stranu trake s mješavinom. Objesite ljepljivu traku na mjestima gdje se muhe i ostali kukci najviše zadržavaju. Također možete raditi zamke za muhe od jabučnog octa. Zagrijete jabučni ocat na štednjaku ili u mikrovalnoj i također postavite na prozor ili negdje gdje se muhe zadržavaju. Radi mirisa fermentacije mnoge muhe će se same utopiti i tako vas riješiti muke kako se riješiti muha. Također možete nabaviti i razne mreže za prozore koje sprječavaju ulazak muha i ostalih insekata u vaš dom, iako bez obzira na to kukci uvijek nađu ulaz.

Tagovi:

Više članaka