Kako preboljeti prekid

Kako preboljeti prekid

Kako preboljeti prekid koji boli

Bez obzira da li je bila vaša odluka ili odluka vašeg partnera ili partnerice da prekinete vezu, no čak i kada se zajedno dogovorite svaki prekid nosi svoje boljke i komplikacije, a veza ostavlja trag. Najgore kako preboljeti prekid jes t kada prekidate u lošim odnosima, onda ti zadnji loši odnosi koji su doveli do prekida karakteriziraju cijelu vezu i lijepi trenuci i lijepa sjećanja tada se izgube u bujici emotivnih i uzburkanih misli izazvanih lošim iskustvom na kraju veze koja je završena.

O tome kako preboljeti prekid znate vi sami iz vrlo jednostavnog razloga, vi sami sebe najbolje poznajete i znate što vam je potrebno kada ste povrijeđeni, ljuti, tužni, a možda i osjećate olakšanje nakon prekida veze.

U svakom slučaju ako vas prekid boli nastojte učiniti stvari za sebe koje vama odgovaraju i koje će vama donijeti dobro. Volite prirodu prošetajte i boravite u prirodi, igrajte nogomet, trčite, plivajte, čitajte knjige, slikajte, radite sve ono što u vezi niste stigli ili niste mogli zbog partnera, ukratko posvetite se sebi dok bol traje.

Kako preboljeti prekid ne žurite

Jedan od boljih savjeta za kako preboljeti prekid jest da ne žurite nikuda. Dajte su vremena da bol odradi svoje čak iako ste možda i vi bili ta osoba koja je prekinula, ako ste prekinuli zato jer ste povrijeđeni zasigurno vas boli. No, ako vas i ne boli nego ste ravnodušni svejedno si dajte vremena da i psiha i duša i tijelo procesuiraju činjenicu da pored vas nije više osoba sa kojom ste bili u vezi, da će vas dočekati prazan stan ili kuća kad dođete s posla jer veze više nema.

Prije nego krenete dalje svakoj je osobi potreban određeni period procesuiranja postojećeg stanja. Netko će to odraditi vrlo brzo, dok će nekoj drugoj osobi biti potrebni tjedni, mjeseci pa možda i godine da shvate stanje u kojem se nalaze.

Bez obzira kojoj skupini pripadate nije vrijeme za junačenje, nego uzmite vrijeme za sebe i svoje misli. To i jest najbolji način kako preboljeti prekid, jer priznali mi sami sebi ili ne ipak to utječe na svakoga.

Kako preboljeti prekid prerežite agoniju

Temelj za isplivati iz situacije kako preboljeti prekid je da se ne dovodite u ponavljanje agonije kroz koju ste prolazili u zadnjim danima, tjednima, mjesecima veze. Nastojte se oduprijeti pozivima na kavu od bivšeg ili bivše, izbjegavajte susrete uživo, ali i preko mobilnih telefona i društvenih mreža. Ne kažemo da trebate odmah blokirati sve pristupe, iako to i nije loša ideja jer na taj način vas neće ni moći kontaktirati druga strana. Ono što je najvažnije je da ako ste se odlučili na prekid da držite do svoje odluke jer ako pregazite svoju odluku i vratite se u nezdravu vezu sljedeći put će prekid biti još teži. Ne zaboravite da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad.

Flert od strane bivšeg ili bivše nemojte dozvoljavati jer vas to vraća u agoniju, a kada bude spremni za neku novu osobu vratiti će se prava ljubavna čar flerta, no sve u svoje vrijeme kada sažvačete prekid krenite naprijed.

Ukoliko još niste pronašli način kako preboljeti prekid nemojte uletavati u nove veze jer nije fer prema tim novim poznanstvima i tim novim ljudima, prvo de neobavezno zabavljajte, al ne vraćajte se u stare veze jer će vas to vratiti u agoniju koja vam ne treba.

Tagovi:

Više članaka