Kako opravdati nedolazak na sud

Kako opravdati nedolazak na sud

Kako opravdati nedolazak na sud?

Jeste li možda napravili prometni prekršaj zbog kojeg morate izaći na sud? Pitate li se koliko puta možete ne doći na sud? U ovom članku ćemo vam dati odgovor na vaše pitanje kako opravdati nedolazak na sud te koliko puta možete ignorirati poziv na dolazak na sud! Svakome od nas se dogodilo da ste morali doći na suđenje, bilo kao glavni okrivljenik ili kao svjedok. No, ponekad se zna dogoditi da vam nešto iskrsne te primoreni ste odustati od odlaska na sud. No, pitanje je kako opravdati nedolazak na sud i kada ih morate o tome obavijestiti. Ovo pitanje se mnogi građani pitaju kada dođu u situaciju gdje ne mogu doći na sud. Koji je najbolji razlog da im objasne nedolazak i koliko puta zapravo možete odgoditi nedolazak. Na ovo i sva ostala pitanja koja vam se motaju po glavi ćemo vam sve detaljno i jasno objasniti u nastavku ovoga članka!

Kako opravdati nedolazak na sud bez ikakvih problema?

Svakom građaninu kada vidi plavu kuvertu odmah padne mrak pred očima. Nitko nije sretan vidu spomenutu kuvertu kod poštara, te se uvijek prave da ju ne vide. Kada vas sud poziva na suđenje, morate se odazvati. No, nikome od nas se ne žuri s odlaskom na sud, te tražimo razne načine kako to izbjeći. Prema pravilniku za prekršajne sudove, možete maksimalno dva puta izbjeći suđenje, a već na treći put budu vas prisilno doveli na suđenje ukoliko niste opravdali svoj izostanak ili će iznijeti presudu bez vaše prisutnosti. Uoliko niste u mogućnosti doći na sud, morate ih obavijestiti o tome, a kako opravdati nedolazak na sud je pismenim putem koji mora biti obavljen neposredno prije dana suđenja i nakon što se primili pozivno pismo za sud. Ne smijete dugo čekati sa slanjem obavijesti, jer inače može doći do određenih problema. Najbolji način kako opravdati nedolazak na sud je kroz slanje obavijesti preko pisma.

Saznajte kako opravdati nedolazak na sud?

Kako opravdati nedolazak na sud možete na način da im pošaljete na vrijeme svoju ispričnicu. Najbolje vam je da date valjani i dobar razlog zbog čega ne možete prisustovati suđenje. Bitno je da ne ignorirate uručenje pozivnog pisma od suda, jer vas to može staviti u veoma lošu poziciju. Naime, kada ne želite potpisati i primiti plavu kuvertu od poštara, sud će to odmah shvatiti da namjerno ignorirate poziv, zbog čega može doći do problema. Najbolje vam je da primite pismo, te ukoliko ne želite ili ne možete doći na suđenje, pošaljite im ispričnicu umjesto da se jednostavno ne pojavite na sud bez prethodne najave o tome. Uz pridržavanje ovih navedenih stavki, bolje ćete stajati kod suda te ne budu bili primoreni upotrijebiti nužna sredstava na vas. Najjednostavniji način kako opravdati nedolazak na sud je da im na vrijeme navedete razlog nedolaska na sud, te zapamtite da možete ne doći na sud dva puta.

Tagovi:

Više članaka