Kako naplatiti privatni dug

Kako naplatiti privatni dug

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:53
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako naplatiti privatni dug od bliskih osoba

Naplaćivanje privatnih dugova može mnogim ljudima biti jako nezgodna situacija. Za razliku od dugova od strane fizičkih osoba, kod privatnih osoba često se radi o dugovanju od strane nekog prijatelja ili člana obitelji. Kako naplatiti privatni dug može predstavljati veliki problem ali nije nešto što se ne može srediti. Pozajmice prema prijateljima ili obitelji najčešće se naprave sa stanovitom dozom povjerenja jer rijetko tko računa s tim da će ga netko blizak potencijalno prevariti. No kako su se mnogi imali prilike uvjeriti, kada se radi o novcima, obiteljske ili prijateljske poveznice često padaju u vodu. Obitelj pronalazi razno razne izlike zašto ne mogu vratiti novac, a prijatelji se prave kao da Vas i ne poznaju. No čak ako dužnik nije voljan vratiiti iznos koji treba, kako naplatiti privatni dug nije nemoguća misija. Uz određene pravne korake, moguće je doći do novca koji Vam se duguje bez obzira na volju dužnika.

Postupak kako naplatiti privatni dug

Prvi korak u procesu kako naplatiti privatni dug je posjedovanje računa za izvršenu uslugu ili ovjerenog dokumenta koji potvrđuje iznos pozajmice. Ako posjedujete pisani dokaz o dugovanju, moguće je poduzeti pravne korake uz koje ćete vratiti dug. Kada su u pitanju prijatelji ili obitelj, svakako bi Vam za početak preporučili razgovor u 4 oka kako bi ustanovili zašto se dug ne vraća i je li moguće doći do nekakvog dogovora koji ne uključuje sudove. Kako se radi o potencijalno dugim i skupim sudskim procesima, svima, a pogotovo dužniku, je u najboljem interesu da se tako nešto izbjegne. No ako razgovor ne urodi željenim rezultatom, kako naplatiti privatni dug kreće sa slanjem pismene i digitalne opomene u kojoj se jasno definira dug, tko ga treba kome platiti, kakav je bio dogovor za otplatu duga, na koji načlin se može izvršiti uplata i što će biti posljedica ako se dugovanje ne podmiri.

Kako naplatiti privatni dug uz Financijsku agenciju

Ako opomena za kako naplatiti privatni dug ne bude uspješna, jedino što Vam preostaje je pokretanje postupka prisilne naplate tražbine. Prisilna naplata je zapravo ovrha na račun dužnika, a postupak kreće sa obraćanjem javnom bilježniku kojemu morate predočiti račun ili dokument s kojim se dokazuje dugovanje. Ako javni bilježnik ustvrdi da je Vaš zahtjev legitiman, donosi se rješenje koje dostavlja svim uključenim strankama, a koje navodi da je ovršenik dužan kroz osam dana podmiriti svoja dugovanja te da mora donijeti potvrdu o plaćanju javnom bilježniku. Dužnik ima pravo žalbe na ovo rješenje no ako nakon osam dana ne podnese žalbu i ne ne vrati dug, javni bilježnik dostavlja rješenje o ovrsi Financijskoj agenciji. Kada FINA dobije rješenje, kako naplatiti privatni dug događa se prisilno uzimanjem novca s računa dužnika. Ako dužnik nema dovoljno novca na računu, pokreće se ovrha nad nekretninama i pokretninama. Često se radi o dugom procesu no u konačnici Vaš novac biti će vraćen.

Tagovi:

Više članaka

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru

Upravljanje likvidnošću u bankarskom sektoru ključni je aspekt stabilnosti i uspješnog poslovanja svake financijske institucije. Temeljni principi upravljanja likvidnošću usmjereni su na održavanje ra