Kada je vidljiva uplata

Kada je vidljiva uplata

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kada je vidljiva uplata ovisi o više faktora

Uplate novca na račune, bilo da je riječ o isplati plaće, plaćanju računa ili pak prebacivanju novca s računa na račun izvršuju se svakodnevno. Uplate je moguće napraviti u poslovnicama banke, putem mobilnog ili internet bankarstva te nekih drugih institucija kao što je pošta ili FINA. S obzirom na to gdje se i na koji način vrši uplata, kada je vidljiva uplata može vremenski varirati. Ukoliko se uplate vrše u bankama, svaka banka obično ima svoj terminski plan izvršenja platnih transakcija građana kojima se često može pristupti putem internet preglednika. Osim mjesta uplate, kada je vidljiva uplata vremenski varira i s obzirom na to u koje je vrijeme uplata napravljena te radi li se uplata na drugi račun unutar iste banke ili je u pitanju račun u nekoj banci. S obzirom na sve navedene situacije, rok izvršenja naloga varirati će te je stoga dobro znati koji su uvjeti i planovi institucija koje vrše uplate i isplate.

Kada je vidljiva uplata unutar Hrvatske

Kada je vidljiva uplata unutar Hrvatske razlikuje se od kada je vidljiva uplata u inozemstvu. Rokovi unutar kojih će se isplata vidjeti variraju ovisno o instituciji u kojoj se novac uplaćuje kao i o tome koji je krajnji račun na koji se vrši isplata. U velikom broju banaka ukoliko uplatite novac na račun unutar iste banke uplatu pokazuje u roku par minuta, bilo da je uplata napravljena fizički u poslovnici banke ili se vršila putem internet bankarstva. Ukoliko se uplata vrši u poslovnici, tada su rokovi uvjetovani radnim vremenom banke, dok internet bankarstvo nudi ipak nešto više vremena te je kod nekih banaka moguće uplatu izvršiti gotovo do ponoći. Vrši li se uplata na račun u nekoj drugoj banci, tada vidljivost uplate varira o vremenu u kojem se ista izvršila. Najčešće su uplate napravljene do 15 sati radnim danom vidljive još isti dan, dok je kod kasnijih uplata vidljivost sljedeći radni dan.

Kada je vidljiva uplata u inozemstvu

Kao što je slučaj s kada je vidljiva uplata u Hrvatskoj, kada je vidljiva uplata u inozemstvu također se bazira na terminskom planu izvršenja platnih transakcija koji se mogu razlikovati među bankovnim institucijama. Osim o terminskom planu banke u kojoj se novac uplaćuje, vidljivost uplate kod primatelja ovisit će o uvjetima banke u kojima je krajnji račun lociran. Najčešće je riječ o dva radna dana, no može potrajati i dulje. Važno je razlikovati radne dane od samih dana jer bankama vikendi i blagdani budu neradni te ukoliko uplatu na primjer vršite u četvrtak ili petak, uplata će najvjerojatnije biti vidljiva tek u ponedjeljak. Stoga je važno računati s time, posebice ako imate nekih rokova do kada se uplate moraju izvršiti kako ne bi imali potencijalnih problema. Srećom pa živimo u tehnološki naprednom vremenu u kojem vrlo lako možemo gotovo bilo kada i bilo gdje napraviti uplatu što izrazito olakšava sam proces uplate kao i vrijeme provođenja iste.

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

Kako ubrzati proces odobravanja zajma?

### Kako ubrzati proces odobravanja zajma: Pripremite svu potrebnu dokumentaciju unaprijed

U današnje vrijeme, brzina odobravanja zajma može biti ključna za mnoge pojedince i poduzeća. Kako ubrzati p

Kako hitna pozajmica može spasiti vaše poslovanje

Kako hitna pozajmica može spasiti vaše poslovanje

U poslovnom svijetu, krizne situacije su neizbježne i mogu se dogoditi u bilo kojem trenutku. Bez obzira radi li se o naglom padu prihoda, neočekivanim troškovima ili privremenom gubitku ključnog klij